Onder het bewuste

weblog over het onbewuste
 • Home
 • Artikelen
 • Achtergrond

 • Over de Diamond Approach

  © | gepubliceerd 29 juli 2009 in:

  Aangezien er nogal wat mensen op dit weblog terechtkomen die op zoek zijn naar informatie over de Diamond Approach, hier een korte beschrijving met verwijzingen.

  De Diamond Approach to Inner Realization is een benadering om tot zelfrealizatie te komen die ontwikkeld is door Hameed Ali. Hij beschrijft aspecten van de methode in boeken onder de auteursnaam A.H. Almaas. ("Almaas" betekent "diamant" en de initialen "A.H." zijn afkomstig van zijn echte naam.)

  De centrale oefening in de Diamond Approach is de Inquiry (zelfonderzoek). Over de Inquiry heb ik eerder geschreven. Het gaat er hier om te onderzoeken wat je nu werkelijk voelt.

  De Diamond Approach wordt onderwezen in de Ridhwan school die in de VS en Europa diverse groepen heeft. Hameed Ali zelf geeft in Europa, samen met mede-oprichter Karen Johnson, met enige regelmaat een Quasar Seminar, om mensen in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van de methode en de school. Informatie hierover onderaan de pagina over de Europese groepen. De voertaal binnen de Ridhwan school is over het algemeen Engels.

  Video's van Almaas zijn te vinden op Consious.TV, onder het kopje "A H ALMAAS". Onder het kopje "Enneagram" staan hier video's van interviews met Sandra Maitri, die senior teacher is van de Ridhwan school.

  Op www.ahalmaas.com is informatie over de boeken van Almaas te vinden. Onder "Glossary" staan citaten uit de boeken over diverse aspecten die binnen de Diamond Approach onderwezen worden. Ook kunnen er CD's en DVD's besteld worden.

  Zelf ben ik student van de Ridhwan school.

  5 reactie(s)


  1. A.H. el Mes.... schreef 30 juli 2009, 20:56 het volgende:

   Diamant-Benadering (van A.h. al Maas)is inderdaad en feitelijk
   de nauwkeurige en essentiele methode voor mensen en de mensheid om Essentie te verwezenlijken en Essentiele Kwaliteiten
   te Integreren en om als mens een Essentieel Persoon en een Echt Mens te worde! —— Dat veel mensen zich daar niet mee bezig houden en/of niet in geinteresseerd zijn is een ander verhaal en een gebrek!op zich!

  2. Monica Bleijendaal schreef 24 juli 2013, 13:05 het volgende:

   Hallo,

   ook ik ben op zoek naar meer informatie over de diamond approach en vraag mij af of er in Nederland cursussen/ opleidingen zijn.

  3. Ewald schreef 24 juli 2013, 18:06 het volgende:

   Hallo Monica, Een paar maanden geleden is de DAWN-groep in Nederland van start gedaan. Er zijn een aantal bijeenkomsten door het jaar heen tijdens weekenden, in de buurt van Nijmegen, en “terugkomdagen” op zondagen in Amsterdam. Zie http://www.ridhwan.org/event/1461/

  4. Nicole Dijkstra schreef 6 augustus 2014, 12:06 het volgende:

   Hallo, Ik ben een boek aan het lezen over de introductie tot de diamantbenadering en het spreekt me erg aan. Zijn er ook bijeenkomsten in Groningen? Daar woon ik namelijk.

  5. Ewald schreef 6 augustus 2014, 18:22 het volgende:

   Hallo Nicole, De huidige open groep (DAWN) komt bijeen in de buurt van Nijmegen. Het zou kunnen dat daar een wachtlijst voor is. Zie http://www.ridhwan.org/school/locations/europe/nijmegen-netherlands/

  Reageren

  Textile hulp


  (wordt niet openbaar)
  (optioneel)

  Na bekijken van het voorbeeld van je bericht, niet vergeten te verzenden!

  Meer artikelen

   –